Kertevej 26 - Kerte - 5560 Aarup - Kontakt: vivian#me-cfs.info

Forsiden Boganmeldelser SMEA Hvenegaard Slægten

Anmeldelser

Læs hvad aviserne skrev om Fruentimmerne fra Pallehuset
Fyens Stiftstidende her
LokalAvisenAssens her (side 4)
- og netudgaven her
Aarup Folkeblad her
Melfar Posten her (side 5)
LokalAvisenNyborg (her)
Aarup Folkebladet (igen) (her)

Læs hvad andre skrev:
Henriette (slægtning):
Så blev jeg færdig med at læse "
Fruentimmerne fra Pallehuset" (i går aftes). Egentligt ville jeg bare læse de første par kapitler, men endte med at læse det hele fordi det jo var alt for spændende :-). Bogen er virkeligt godt skrevet og virkeligt godt formidlet, synes jeg. Der er hele tiden en god kontakt til læseren og en spændingskurve som gør at man bare må læse videre. Jeg synes det må være meget svært at skabe en spændingskurve i en bog der handler om slægtsforskning, men det formår du helt klart synes jeg. Du skelner tydeligt mellem hvornår noget er en pålidelig kilde og hvornår du "gætter" på hvordan det har været at leve som fattiglem dengang. Det synes jeg giver bogen meget kvalitet og gør den brugbar på flere måder. Og hold op et kæmpe stykke arbejde du har gjort med at finde og sammenkoble historisk materiale. Meget meget gennemført. 11 ud af 10 point herfra :-)

Anne (skolelære):
Jeg har for øvrigt læst din bog - øv - hvorfor er den ikke længere?! :-) - Skolelæreren har fundet et par kommafejl og en enkelt stavefejl - men resten er forrygende - men kunne du ikke fortælle lidt videre - man bliver da nysgerrig efter at vide, hvordan det går familiens efterkommere - du behøver jo ikke gå helt op til nutiden ;-) . Den er lidt i samme stil, som en bog, jeg har brugt i historie i år i 5. klasse - jeg kan ikke lige huske hvad den hed, men det kan jeg jo finde ud af - og børnene slugte historierne råt. De bedste afsnit i skoleøjemed, er de afsnit, hvor du "digter" en historie ud fra facts - det er noget, der vil fange børnene og give dem en forståelse for, hvor anderledes deres liv er. Selv når jeg fortæller om min barndom, tror de jo nogle gange, at jeg pynter på sandheden - f.eks at vi ikke fik kød hver dag - og det var da i 60'erne :-)

Tove (bibliotikar)
Jeg har læst din bog, og selv om jeg ikke er særlig historisk interesseret, så blev jeg fanget af din historie.
Det er en god måde at levendegøre de hårde kendsgerninger.
Jeg kan ikke så godt forholde mig til enkelthederne, men du skriver godt og levende – og på den måde bliver det også interessant for andre end familien.

 

fe

Om Kastanieblomsten skrev avisen Udfordringen:
Vivian Hvenegaard har på eget forlag Hvenegaards Forlag udgivet bogen Kastanieblomsten. Det, at den er udgivet på eget forlag, tyder på., at det har været magtpåliggende for forfatteren at få bogen udgivet - og det skal hun have tak for.
Det er en meget stærk bog om en familie, der efter en omgangssyge med diarre og opkastninger bliver ramt af den næsten ukendte sygdom Kronisk Træthedssyndrom. Man kan ikke umiddelbart se, at de er syge, men kræfterne svinder. Man tappes fuldstændig for energi, så selv det at løfte dynen bliver en kraftanstrengelse. Det bliver en pine at stå og at sidde, ja selv at ligge. Da sygdommen først for få år siden blev erkendt, har det været svært at få fastslået en diagnose. Da forfatteren blev ramt af sygdommen, blev der stillet mange diagnoser, bl.a. gigt og fibromyalgi og hun blev opfordret til at bevæge sig mest muligt, få masser af motion og netop det har forværret hendes sygdom og givet hende et liv i kørestol. I en periode anså man hende også for at være psykisk syg. De mange diagnoser og fejlbehandlinger var en stor belastning i sig selv, men endnu større blev belastningen, da det blev konstateret, at hendes mand, Jens, fejlede det samme og senere også sønnen, Kristian og datteren Susanne. Kun den ældste Frederikke, undgik sygdommen. Hun var slet ikke i hjemmet, da omgangssygen ramte familien.
Vi følger familiens hverdag gennem den svære tid og det er først og fremmest, deres stærke gudstro, deres levende tro på Jesus Kristus, der holder dem oppe. Midt i mørket og fortvivlelsen bevarer de glæden og troen og netop derfor kan denne bog være til trøst og opmuntring for syge. Familien tager Gud med på råd i alle situationer og de har en familie som forbedere.
Da datteren Susanne har det allersværest og ikke kan klare at gå i skole mere end nogle få timer om dagen og ofte må blive hjemme hele dagen, får hun lidt hjemmeundervisning. Moderen underviser hende selv i kristendom. På et tidspunkt skal hun til skolen anmelde en bog. Hun vælger at anmelde Markus-evangeliet. En dag under læsningen stak hun hovedet ind til sin mor og sagde: "Tænk sig! Bare de rørte ved fligen af Jesu kappe blev de raske. Tænk sig! Bare fligen!" Og så var hun væk igen og talte ikke mere om det, men det var som om det havde været et helligt øjeblik, siger forfatteren. Fra den dag begyndte der at ske forandringer med Susanne. Hun blev gradvist stærkere og kunne deltage mere og mere i skolen, og en dag var hun igen helt med på lige fod med kammeraterne. Vivian Hvenegaard siger om Susannes bedring. "Vi tør ikke påstå, at hun er fuldstændig helbredt og at sygdommen ikke igen kan fremprovokeres. Der er set en del tilfælde af tilbagefald, efter at patienter i flere år havde troet, de var raske. Men at hun skulle få det så godt, som hun har det nu, havde vi fuldstændig opgivet håbet om, så dårlig som hun var."
Bogen, der er et stærkt vidnesbyrd om en sygdomsramt familie og dens kamp, der lettes ved hjælp af troen, har også et fakta-afsnit, der fortæller om sygdommen Kronisk Træthedssyndrom, ligesom den bagerst har en side med oplysninger om, hvor man kan få mere at vide om sygdommen.
På et tidspunkt i sygdomsforløbet siger Vivian Hvenegaard: "Hvis der førhen var nogen, som spurgte mig om, hvem jeg var, så drejede jeg altid lynhurtigt over og fortalte dem, hvad jeg kunne. Mens jeg lå der på sofaen, opdagede jeg, at jeg i takt med at mine kreative gaver blev taget fra mig en efter en, lige så umærkeligt mistede jeg min identitet, og til sidst kom jeg til at føle mig totalt værdiløs. Jeg anede ikke, hvem jeg var, for jeg havde haft min identitet i mit arbejde. Men midt i al sorgen oplevede jeg en ny, ukendt indre fred bryde frem. Det var som om, at Jesus, i stedet for alt det gamle, gav mig en ny og bedre glæde, en glæde som ikke var afhængig af, hvad jeg kunne, og hvad jeg lavede, men en glæde som bare boblede frem dybt inde fra hjertet - på trods af vores ret uheldige og umulige situation."
Bogen rører ved vore følelser. Vi lever med i familiens liv og hverdag, deres sygdom, sorger og bekymringer, men også i deres stærke gudstro. Den kan varmt anbefales.

Download Kastanieblomsten som PDF - det er gratis

fe

Nyborg Lokalavis skrev om bogen SMEA Et liv i sneglefart:
Den lokale forfatter Vivian Hvenegaard er igen ude med en ny bog, hvor hun har stået for både tekst og tegninger en utrolig flot børnebog, som både børnene og også de voksne vil få meget glæde af. Vivian Hvenegaard har udgivet bogen på eget forlag, og historien om SMEA er lavet til trøst og opmuntring for børn, der rammes af sygdom og invaliditet. Det er stof til eftertanke, men samtidig en dejlig børnebog for de små i 4-12 års alderen. Langt ude i skoven bor der en lille skovsnegl der hedder SMEA. Men en dag bliver hun syg og det er ikke spor sjovt. Men hun kan alligevel ikke forstå, da lægen fortæller hende, at hun skal have en kørestol, for at spare på kræfterne.
Sådan begynder historien om den lille herlige skovsnegl SMEA, og igennem bogens flotte 36 sider følger vi SMEAs liv set fra kørestolen.
En smuk historie, med fantastisk flotte og farvestrålende tegninger. Bogen er virkelig indbydende, og efter endt læsning, har man kun et spørgsmål tilbage: - Hvornår får vi fortsættelsen?

Læs SMEA online - det er gratis

fe

Boganmeldelse af Maria af Bjarne Nederby Jessen, der er journalist på ugeavisen Udfordringen
Bogen om Maria er en velskrevet, positiv og opmuntrende beretning.
Beretningen om Maria er positiv og opmuntrende. Vi hører om en pige, der klarer sig godt trods sin daglige kamp mod et usynligt handicap. 
Bogen er velskrevet og man glæder sig over udvikling, der sker med Maria. Ind imellem kan man dog godt opleve bogen lidt for detaljeret, hvilket svækker den. Men alt i alt er det en god bog, som jeg varmt kan anbefale, ikke mindst til mennesker, der oplever DAMP-børn i deres nærmiljø, det gælder både forældre og bedsteforældre, men også pædagoger og lærere. 
Bagerst i bogen er en henvisning om, at man kan søge yderligere oplysninger vedrørende MBD/DAMP hos DAMP-foreningen. 
Vivian Hvenegaard er i dag førtidspensionist på grund af sygdommen ME/CFS, som har ramt alle i familien, undtagen Maria. ME/CFS kaldes også Kronisk Træthedssyndrom. Om familiens oplevelse med denne sygdom har Vivian Hvenegaard tidligere skrevet bogen Kastanieblomsten, som bestemt også er værd at læse. Når man i forvejen har læst bogen om den sygdom, der har ramt forældrene, og som kun omtales perifert i bogen om Maria, forstår man endnu bedre, hvilke odds familien har været oppe imod. Begge bøger er absolut anbefalelsesværdige. 

Download Maria som PDF - det er gratis.

 

© 1999-2018 Hvenegaards Forlag/ Vivian Hvenegaard,  
Adresse: Kertevej 26, Kerte, 5560 Aarup
vivian#kerte.dk

OBS! 
Fralæggelse/disclaimer:

Hvis du mener, du eller dine nærmeste kunne have en lidelse, der ligner ME bør du/de kontakte egen læge og spørge denne til råds.
Denne hjemmeside er offentliggjort uden garanti for indholdet. 
Det er brugerens eget ansvar at forholde sig kritisk til hjemmesidens indhold.
Det er fuldt og helt på eget ansvar at benytte de råd og tips, der er givet på hjemmesiden.